Rika tillsammans-portfölj på IPS-konto?
Sök:

Rika tillsammans-portfölj på IPS-konto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Niklas N

ställde för sedan frågan: Rika tillsammans-portfölj på IPS-konto?

Hej!

Jag har ett gammalt IPS-sparande på 530 000 kr på Nordnet. Pengar som ska börja tas ut om cirka sju år. Skulle därför vilja dra ner på risken och undrar om det finns något som talar emot att starta en Rika Tillsammans-portfölj på min IPS?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Niklas!

Nä men det finns väl inget som säger att du inte kan starta en RT-portfölj på din IPS.
Men för att sänka risken så skulle det kanske endast räcka med att förändra fördelningen räntor/aktier.
En tumregel som man kan gå efter är att ha 10% i aktiefonder för varje år du kan avvara pengarna, kanske är något att implementera för att sänka risken?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle mycket hellre ha en Rika Tillsammans-portfölj än en 60-40 t.ex.

Vad gör man om både aktier och obligationer går dåligt?

Vill man ta lite mer risk kan man ju alltid köra 40% aktier och 20% av de andra i RT-portföljen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-23 klockan 17:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂