Rika Tillsammans portföljen i KF eller ISK
Sök:

Rika Tillsammans portföljen i KF eller ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Arne

ställde för sedan frågan: Rika Tillsammans portföljen i KF eller ISK

Det är väl några utländska aktier med i rika tillsammans portföljen som ger utdelning som jag förstår det, är det då bättre att ha portföljen i KF istället för ISK?

Vad är egentligen skillnaden på KF och ISK?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skattemässigt är det väl ungefär samma sak. Sen är skillnaden att i ett ISK äger du underliggande  tillgångar medan i ett KF äger försäkringsbolaget tillgångarna så konkar KF så har du inte samma skydd som i ett ISK.

Har du t.ex amerikanska aktier på en kapitalförsäkring kommer kapitalförsäkringen begära avräkning för den utländska källskatten (I fallet USA har jag för mig att den ligger på 15% på utdelningen). Sen tar det ca. 2-3 år innan man får tillbaka dom pengarna. Eftersom kapitalförsäkringen som ägare av dina aktier inte har någon begränsning (till skillnad från i ett ISK) på hur mycket pengar du kan få tillbaka får du tillbaka allt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att det ska ta 2-3 år att få tillbaka källskatten är något som Avanza och Nordnet har hittat på. De som har Nordeas kapitalförsäkring får tillbaka källskatten inom 6 veckor. (Att det tar flera dagar att sätta in sina egna pengar på Nordeas kapitalförsäkring är en annan story.)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Thomas A
 2. Vit pil

  Det är bra för dom som har NORDEA :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Johan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-28 klockan 08:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.