Rika tillsammans-portföljen och "ingångar" vid olika ekonomiska klimat
Sök:

Rika tillsammans-portföljen och "ingångar" vid olika ekonomiska klimat

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christopher

ställde för sedan frågan: Rika tillsammans-portföljen och "ingångar" vid olika ekonomiska klimat

Hej,

Undrar hur ni ser på de fyra klimaten och olika ”ingångar”. Dvs, om jag idag ska börja spara i linje med rika tillsammans-portföljen, vore det då smart att börja med att köpa på sig guld/långa räntefonder/korta räntefonder? Och när vi haft recession en tid, kan man börja omfördela och lägga till diverse indexfonder och aktier. Min tanke är att vi haft ekonomisk uppgång en längre tid, och jämfört med de andra ”klimaten” är aktier nu relativt sett dyra. Eller är rekommendationen att köpa ”jämnt” (25/25/25/25-fördelning) hela tiden?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Rekommendationen brukar vara att köpa ”jämnt” hela tiden, varför kan du läsa om i denna artikel:

Nej, det går inte att förutsäga framtiden!

Sen kan man självfallet göra på det vis du beskriver om man så önskar, men det innebär att man försöker sig på timing av marknaden vilket Jan inte förespråkar.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-25 klockan 12:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.