Rikatillsammans genom Avanza. Alternativ?
Sök:

Rikatillsammans genom Avanza. Alternativ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Rikatillsammans genom Avanza. Alternativ?

Hej!

Har bestämt mig för att åter ta tag i mitt sparande och väljer att med en gedigen del av mina besparingar spara enligt Rikatillsammans-portföljen, detta gör jag via Avanza. Problemet här dock är att jag har investerat enligt dem förslag som givits, men jag kan inte hitta dessa 3:

SPDR MSCI World Small-Cap ETF
iShares Euro Government Bond 15-30yr UCITS ETF
db x-trackers II iBoxx Sovereigns Eurozone 25+ UCITS ETF

Jag kontaktade Avanza om det och dem rekommenderade att jag ringer till deras mäklare för att slutföra köp. Finns det andra alternativ till dessa köp där man slipper kontakta mäklarna vid köp/sälj? Det känns aningen omständigt, sen misstänker jag att det tas ut en avgift då man genomgår transaktioner på detta sätt?

Med vänlig hälsning

Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Avanza har när jag tittat inget utbud av guld ETF:er  vi kan handla med i Sverige dessvärre. Det alternativ jag känner till är fonden Pacific Precious A som har exponering mot ädelmetaller. En intervju med förvaltaren Eric Strand gjordes av Jan och Caroline som du kan höra här:

Investera i guld? Om guldets vara eller icke vara i sparandet…

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-19 klockan 20:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.