RikaTillsammans-portföljen - fonder vid Recession och Deflation?
Sök:

RikaTillsammans-portföljen – fonder vid Recession och Deflation?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Mari Wadman

ställde för sedan frågan: RikaTillsammans-portföljen – fonder vid Recession och Deflation?

HejJag håller på att sätta ihop en RikaTillsammans-portfölj. Jag är helt ny i fondvärlden men försöker läsa på här på sidan så gott jag kan. Superbra sida med massor av bra info! Dessvärre råder för min personliga del viss begreppsförvirring när det gäller ränte- och obligationsfonder.När det gäller den \”hink\” på 25% där man bör investera i fonder som är bra vid Recession så har jag valt Spiltan Räntefond Sverige, AMF Räntefond lång samt kontanter enligt era rekommendationer för i år. Men är det rätt att lägga AMF-fonden i denna hink eller bör den läggas i deflations-hinken? Samtidigt undrar jag vad jag ska lägga i deflations-hinken. Kan SPP Obligationsfond vara en bra idé eller bör den ligga i recessions-hinken. Räknas den som lång eller kort?Som långa obligationsfonder rekommenderar ni bl a \”iShares Euro Govt Bond\”. Den går inte att köpa via Nordnet. Hur bär man sig åt för att kunna köpa den? Eller har ni något tips på någon annan bra lång obligationsfond?Ja, det var många frågor. Vore så tacksam för svar!MVH/Ammi

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har inte blandat ihop AMF Räntefond Lång och Mix?, ”Lång” ska inte vara tillsammans med Spiltans räntefond i Recessiosdelen.

Här hittar du listan över Nordnets ETF fonder: https://www.nordnet.se/kampanjer/etf-manadssparande.html

Den iShares obligationsfond som du nämnde ska vara med på listan (också eftersom Jan har sin  RT-portfölj hos Nordnet).

Kontakta kundtjänsten så de kan hjälpa till med att köpa den.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Då bör AMW Räntefond lång ligga i Deflations-hinken i stället då? När det gäller iShares verkar det inte röra sig om en fond utan rena aktier, kom jag på när jag kollade på Jans RikaTillsammans-portfölj i Shareville. ETF-fonder – ytterligare ett nytt begrepp för nybörjaren! Ska kolla upp din länk. Tack snälla för svar och tips! /Ammi

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Ann-Mari Wadman

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Ann-Marie!

Vad är tanken med RikaTillsammans-portföljen?
Vad är målet med just denna portföljen?

Att göra en RikaTillsammans-portfölj är lite klurigt och är inte så lätt att månadsspara i, brukar därför rekommendera antingen ”Globala Barnportföljen” eller ”Nybörjarportföljen”. Skulle någon av dessa passa bättre för ditt ändamål?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-06 klockan 15:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.