Rikatillsammans portföljen
Sök:

Rikatillsammans portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Rikatillsammans portföljen

Hej vänner,

Vad tror ni om Rikatillsammans portföljen framöver?

Vi har haft en tjurmarknad i både aktier och guld. Kurvorna är skrämmande.

I kombination med detta har man räntedelarna som inte ger någonting i princip.

Kan tänka mig att portföljen kommer att leverera runt 5-6% nominellt så länge vi har lite osäkra tider för då har vi dividends som ger oss några % och Guldet som ökar i pris p.g.a. osäkerhet.

Vad skulle hända ifall vi får en börskrasch och investerare överger guldet p.g.a. att dom tycker att det är övervärderat redan och går över till krypto eller något annat?

Skulle ju kunna inträffa att aktiedelen faller med -50% och även Guld-delen faller med -75%. Då backar portföljen ca. -30%.

Sen undrar jag även hur ni tycker man ska handla guldet? Är Bullionvault, Goldmoney, Libertysilver o.s.v. säkrade av ländernas myndigheter likt insättningsgarantin?

Hur gör man ifall man måste ombalansera mellan värdepapper på ISK och Fysiskt guld och det visar sig att guldet har gått bra och man säljer av. Då får man alltså skatta för vinsten på guldet man säljer av samtidigt som man inte kan göra några avdrag på dom andra 3 delarna då man har dessa på ISK? Korrekt?

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-20 klockan 01:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂