Rikatillsammans-portifölj med 10 fonder
Sök:

Rikatillsammans-portifölj med 10 fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas

ställde för sedan frågan: Rikatillsammans-portifölj med 10 fonder

Hej

 

Jag kommer sätta in en del av min buffert i den rikatillsammans portfölj med den summa på  100.000 kr och har kvar max 100 000 på bankkonot/sparkonto. Eftersom jag har satt in en nybörjareportifiölj (mellanrisk)  och även sätta  Globalportifölj.  Undrar om det är ett sätt att sprida risken om man tänker på fyra hink strategi.

 

Till fråga. Har ni en uppdatering och ombalansering version på rikatillsammans portfölj med 10 fonder?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Andreas!

Jag tycker inte att bufferten ska ligga i en ”Rikatillsammans-portfölj”, om du vill investera en del av din buffert istället på en mellanlång sikt, så skulle jag istället lagt detta i ”mellanrisk” med Nybörjarportföljen.

Hur lång tidshorisont har du på dom pengarna du lägger undan från bufferten? Detta kommer bestämma hur hög risk du kan ta.

Här har du uppdateringen för 2019!

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.Tack för fantastisk hjälp. Jag har precis börjat nu och har skapat 3 nybörja portfölj 10 fonder ( en till mig, en till min fru och en till mina barn) Eftersom det är en portfölj med lägre risk och nöjer mig att ser att den svänger mindre vid en börsras. . På shareville visar nästan 30% utveckling på 3 år. Eftersom jag inte vill ta hög risk men vill ändå få en avkastning på min investering vill jag gärna fortsätta med den. Undrar vad gör att den växer fortare om man jämför med globala portfölj ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
 2. Vit pil

  Under en lång tidshorisont så ska Globala Barnportföljen växa snabbare, detta för att exponeringen mot aktier är högre.
  Så om du ska spara på lång sikt i någon utan dessa konton, så rekommenderas Globala barnportföljen istället.

  Skulle även rekommendera dig att läsa/lyssna på ”Fyra-Hinkar-Strategin” som Jan har gjort en artikel om.
  Denna kommer ge dig lite tankar på hur du kan investera i olika portföljer.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Hej Robin,

  Tack för svaret. Nu har jag skåpat en Nybörjar och Globalportfölj, precis som era samt har starta sparande på Opiti och Lysa, nordnet, Avanza och på min bank.

  Nu är en fråga till. Har du någon länk där kan man ser eller förvänta återhämtning på kraft börsnedgång ?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Andreas
 4. Vit pil

  Hej Andreas!

  Du behöver inte sprida ut ditt sparande över alla banker, jag skulle försöka ha hittat en nischbank (Avanza eller Nordnet) som jag gillar, sedan eventuellt en fondrobot, Opti eller Lysa.
  Absolut kan du testa allt från början, men försök samla ditt sparande sen för att göra det enkelt!

  Tyvärr har jag ingen länk till något sådant, men worst case scenario du kan räkna med är en nedgång på ca 50% som tar 10 år att få tillbaka pengarna på. Detta är varför det rekommenderas minst 10 år för 100% aktieexponering.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-03 klockan 09:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.