Rikatillsammansportfölj med lite högre risk och avkastning
Sök:

Rikatillsammansportfölj med lite högre risk och avkastning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Arvid

Den här artikeln publicerades 2017-06-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Rikatillsammansportfölj med lite högre risk och avkastning

Hej

 

Jag tycker mycket om konceptet med rikatillsammansportföljen men känner att jag skulle sova gott om natten även med lite högre volatilitet och avkastning än den haft historiskt. Mina tankar går i två banor. Antingen öka andelen aktier i min rikatillsammansportfölj. Till exempel 40% aktier och 20% av övriga tillgångsslag. Eller behålla fördelningen med 25% i varje tillgångsslag men välja fonder med högre volatilitet och avkastning, till exempel småbolagsfonder.

Jag vore tacksam om Jan och andra vill dela med sig av sina tankar och resonemang kring detta. Dessutom undrar jag om någon vet hur jag kan räkna ut volatilitet för den alternativa rikatillsammansportföljen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är absolut en variant man kan köra, något jag själv skulle kunna vara inne på om några år.

I detta inlägg kan du se hur man räknar ut volatilitet m.m.

Räkna ut volatilitet, standardavvikelse och Sharpe-kvot med Excel

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-14 klockan 10:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.