Rikatillsammansportföljen utan två av obligationerna
Sök:

Rikatillsammansportföljen utan två av obligationerna

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-10-09 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Rikatillsammansportföljen utan två av obligationerna

Jag hjälpte min mamma att sätta ihop en rikatillsammansportfölj igår, men jag kunde inte hitta följande två obligationer:

iShares Euro Government Bond 15-30yr UCITS ETF
db x-trackers II iBoxx Sovereigns Eurozone 25+ UCITS ETF

Och jag delade då upp den delen av portföljen på resterande två obligationer:

70% iShares 20 Year Treasury Bond ETF
30% iSHARES CORE CDN LONG TERM BOND IDX ETF

Kännns det som en okej lösning fram till nästa ombalansering då vi helt enkelt får ringa till en mäklare och be dom hjälpa oss med dessa två värdepapper? Vad är det annars för exponering man missar och vilken risk tar man?

 

Mvh

Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

De två du inte fann har båda exponering mot Euron medan de två som du fann är Nordamerikanska, den första USA och den andra Kanada. Så skillnaden är den geografiska spridningen kan man säga.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-09 klockan 06:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.