Rikatillsammansportföljen
Sök:

Rikatillsammansportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars

ställde för sedan frågan: Rikatillsammansportföljen

Hej!
Om tre av tillgångsslagen backar med 5% i rikatillsammansportföljen tar resonemanget med denna permanentportfölj för givet att det fjärde tillgångsslaget över tiden ökar mer (t.ex. 20%) än vad som förloras i de tre andra tillgångsslagen.

Vad är det som gör att denna utveckling kan förväntas på lång sikt?
Det naturliga hade annars varit att portföljen bara väger jämnt över tiden eftersom tillgångsslagen är jämnt fördelade mellan de fyra olika ”klimaten”.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Historiken.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Teorin säger inte att en kommer att kompensera helt för alla de andra. Bara att åtminstone någon kommer att gynnas av rådande klimat. Det betyder inte att portföljen inte kan gå minus, bara att nedgången inte bör bli för stor.

Det har fungerat bra hitills. Vem vet hur det går framöver?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-05 klockan 12:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂