Riksbanken köper statsobligationer
Sök:

Riksbanken köper statsobligationer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma

ställde för sedan frågan: Riksbanken köper statsobligationer

hej. Fick reklam idag från compricer.se. Säkert fler här inne som prenumererar på deras nyhetsbrev.

 

I en av artiklarna stod det:

”Direktionen har även beslutat att Riksbanken från juli 2019 till december 2020 ska köpa statsobligationer till ett nominellt belopp om 45 miljarder kronor.”

 

vad innebär detta för småspararen? Kommer priserna på statsobligationer gå upp? Bör man köpa tex fonder som placerar i statsobligationer? Går det ens att komma åt som småsparare? Vill man ens komma åt det som småsparare?

berätta gärna lite ni som vet😊

 

https://www.compricer.se/nyheter/artikel/riksbankens-backar—sanks-din-bolaneranta-nu/?utm_source=nyhetsbrev&utm_campaign=708afff0c9-newsletter_20190425_C-L-MB_MC&utm_medium=email&utm_term=0_8b3b049f49-708afff0c9-81689761

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det innebär inget särskilt för småspararen förutom att Sverige också gör det som kallas för QE (quantitative easing) vilket innebär att räntorna hålls nere och aktiemarknaden uppe. Problemet är väl snarare när de slutar göra det. Men Sverige kommer att hålla på så länge FED i USA, ECB i Europa och de andra riksbankerna gör samma sak.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-25 klockan 15:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂