Riktig investment kalkylator
Sök:

Riktig investment kalkylator

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan B

ställde för sedan frågan: Riktig investment kalkylator

Det finns många enkla investeringskalkylatorer, stoppa in startvärde, månadsparande och avkastning (tex 8%). Men om jag vill räkna dom senaste 10+ åren så har det varit en del kraftiga dippar. Finns det någon räknare som tar hänsyn till hur marknaden faktiskt har gått år för år?

Är intresserad av att räkna på vad jag kunde ha haft om jag kommit på att investera istället för att vara spara för 10 år sedan. En liten av en motivationsövning. :).

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan!

Du kan ju räkna ut den genomsnittliga avkastningen senaste 10 åren och då går du bara att slå in det i en kalkylator och du får svaret :)

Men annars så finns det tyvärr inte någon automatisk räknare till exakt det du söker.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Johan

Kanske inte riktigt vad du söker men Jan har gjort ett ypperligt verktyg för att se ränta på ränta. Om detta inte kan motivera dig så kan nog inget :)

 

https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-01 klockan 09:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.