Rimligt kapital
Sök:

Rimligt kapital

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emelie

ställde för sedan frågan: Rimligt kapital

Hej!
Vill först och främst tacka för att ni förklarar och får en att vilja lära sig mer om allt vad ekonomi heter!
Reagerade på i avsnitt 30 med en beräkning gällande vad man bör ha sparat baserat på ålder och årsinkomst. Är 23 år gammal och tjänar 30000 innan skatt, dock har jag endast jobbar i 3.5 år och började på 16000. Med beräkningen borde jag ha ett kapital på över 800 000, känns som det är helt omöjligt och väldigt fel? Hade knappt klarar det om jag sparat 100% Förstår principen med ålder och årsinkomst att man bör ha sparat 10%. Men första 20 åren jobbar man inte på det sättet och att räkna med att sparat 10% av 30000 i månaden känns helt absurt?

Hoppas du förstod hur jag menar men vill gärna få fram vad som är rimligt både att spara och ha vid viss ålder.

Känslan av att aldrig spara tillräckligt finns ju ständigt..

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är en formel av en amerikansk författare, inte en naturlag. Det behöver inte stämma i huvud taget.

Jan Bolmeson svarar på en liknande kritik här:

Dessa dragen kännetecknar en miljonär. Känner du igen dig?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-26 klockan 09:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.