Risk för total börskolaps?
Sök:

Risk för total börskolaps?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Den osäkra nybörjaren

ställde för sedan frågan: Risk för total börskolaps?

Efter ett par år med investeringar av ett arv i fonder enl Nybörjarportföljen känner jag nu en stor oro.Vill följa Jans råd om att sitta still i båten, men jag undrar om det finns en risk för att det blir en totalkolaps på börsen, att proppen så att säga går ur?Om, vad händer då?Vad har historien lärt oss?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Samma sak gäller som alltid:

En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

 

Investera inte pengar du inte har råd att förlora. Börsen har varit nere både 50,70 och 90% vid ett flertal tillfällen (inte 90 kanske). Den har hämtat sig varje gång även om det har tagit lååååång tid.

vad som händer denna gången vet vi inte det finns inga garantier tyvärr utan vi spekulerar/investerar med rena överskott

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,

  Under det senaste tiden har jag investerat bara i online spelbolag stora som små bolag, hittills så 70% minus.

  Vad tror ni, kan de återhämta sig till ”normala” nivåer? Eller är det en signal på att rädda de övriga 30% som finns kvar?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Abbas Naserweli

Kommentera

svarade på frågan för sedan

De flesta stora bolag kommer förhoppningsvis överleva detta  och börja tjäna pengar igen så indexfonderna har goda förutsättningar för att komma tillbaka.

Det finns en skillnad på priset på aktien och värdet på bolaget. Utdelningar lär fortsätta komma. Vet inte hur många bolag som sänkte utdelningen under finanskrisen men tror att en majoritet behöll den

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag tänker mer på en ekonomisk uppdatering än att spekulera om vad som är riskabelt och kliva av ombord. Nej, jag sitter lungt i båten och ser det här som ett nivå högre än tidigare…Det väl säga, att både börsen och investerarna får mer kunskap för alla dessa omställningar. En sak ska vi inte glömma. Vi är på väg in i en ny fas, när det gäller att ställa om till den nya energi och allt annat.

  Jag ser mycket som är positivt genom all kaos runt omkring börsen. Speciellt när börsen får lite gungning med vågorna som kommer. Ibland står vinden still, ibland så blåser kraftig och ibland så får man den där sköna känslan av den milda vågerna som kommer i till stranden med lagom kraft.

  Därför ska man sitta lungt i båten, för man kommer alltid att komma till hamn utan att båten sjunker! 🙂

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ADDE

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-16 klockan 10:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂