Risk med Lysa?
Sök:

Risk med Lysa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hans Nilsson

ställde för sedan frågan: Risk med Lysa?

Hej. Fick upp ögonen för Lysa här på bloggen. Låter väldigt bra tycker jag. Ringde också och pratade med någon och det kändes positivt.

Men sedan kollade jag också på allabolag.se och ser att Lysa går med kraftig förlust, som också ökar per år. Då undrar jag, vad händer med sparpengar om Lysa går i konkurs?

Tack för svar

Hans

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sparpengarna betalas ut till kunderna. De sitter på klientmedelskonton och hålls skilda från Lysas egna tillgångar. Du kan läsa mer här:

https://lysa.se/legal-information/investerarskydd

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Betalas normalt ut kunde jag läsa mig till. Den stora frågan är väl om lysa är mer riskabelt än Nordnet/Avanza. Jag känner att lysa skulle vara väldigt bekvämt men om det blir ytterligare en risk så ombalanserar jag mer än gärna själv.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-05 klockan 09:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.