Risker med att spara i länder med hög korruption?
Sök:

Risker med att spara i länder med hög korruption?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer W

ställde för sedan frågan: Risker med att spara i länder med hög korruption?

Jag tycker ofta man hör folk förespråka att man ska ha en del av sitt sparande i tillväxtmarknader så som Indien och Kina.Jag är rädd att man gynnar odemokratiska stater om man investerar i dessa länder, här är en karta över korruption i världen https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index#/media/File:Corruption_Perception_index_2018.svg Jan säger ofta att det blir mer av det man investerar i.Min fråga är om det blir mer korruption i världen om jag investerar i länder med hög korruption?Behöver jag vara rädd att Xi Jinping köper sockervadd för mina pensionspengar om jag sparar i kinafonder?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

köp inte kinafond om du är orolig. svårare är det inte. du är själv ansvarig för vad du gör med dina pengar

Kommentera

svarade på frågan för sedan

du har garanterat långt mer korruption och exploatering av arbetskraften i usa än du har i kina dock.

sen det går inte ens att köpa de kommunistiska bolagen som kinesiska staten äger om det är de du inte vill äga.

 

vill du värna om mänskliga rättigheter bör du nog inte vara kapitalist överhuvudtaget. det kvittar vad du köper så kommer någon exploateras. räcker du jämför lön mellan vd och anställd.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Korruption finns i världen. Uppdrag granskning rapporterade många gånger att Sverige har korruption också.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-20 klockan 21:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.