Risker med indexfonder
Sök:

Risker med indexfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eddie

ställde för sedan frågan: Risker med indexfonder

Jag undrar: Säg att ni sätter in 1milj kr på en fond hos lysa (90/10 tex) och det värsta händer. Börsen kraschar. Du förlorar 50% När börjar man tänka på att göra något detta? Eller gör man inget? Ska man bara vänta?

Jag frågar för att jag är i startgroparna att börja investera men vill vara förberedd på det värsta. Vill veta hur man ska tänka och agera vid stora börsras.

Sen undrar jag vad som är bäst (Fördelar/nackdelar): Att sätta in så mycket pengar man kan på en gång, eller vara försiktig och sätta in en mindre summa och sedan månadsspara?

Tack

Mvh

Eddie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Eddie!

Vid en sådan händelse så fortsätter jag månadsspara och investerar mer om jag får tag i likvida medel jag inte har behov av.

Eftersom du har en 90/10 portfölj så kan du då ombalansera eftersom din fördelning borde vara ungefär 80/20, så att ombalansera tillbaka till ursprungsfördelningen på 90/10 kan vara bra.

Här har du en artikel som Jan har skrivit om just detta med att ”Investera allt på en gång eller sprid ut”.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-25 klockan 00:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.