Riskfördelning 1miljon +avgifter vid köp i andra valutor
Sök:

Riskfördelning 1miljon +avgifter vid köp i andra valutor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av lappen

ställde för sedan frågan: Riskfördelning 1miljon +avgifter vid köp i andra valutor

Hej

Länk till innehav:

Jag har en del som ska in på börsen har försökt köra 10000 per månad samt försökt ta av lönen också men har en del utgifter främst pg av hälsan har tjänstledigt på 50% säkert ett par år till och blir det inte bättre så ev sjukskrivning men lägger inte hoppet där då jag under 3år nu har lagt 250.000 själv på prover och medeciner, blir jag inte frisk så eventuellt socialbidrag, försöker då vara så smart som möjligt med dom pengar jag har.

Bor extremt billigt 1300 per månad inkl el, viktigt att amortera för mig pg av rådande omständigheter, 5600, till och med hemförsäkringen är billig ca 70månad, jobbet betalar telefoni, bensin osv så klarar mig men vill ha hjälp med riskfördelningen, hur börjar jag räkna på det?  Se länkad bild https://drive.google.com/file/d/0B1nxK-NMPK8zYmhUM01rN3VLNUE/view?usp=sharing

Utöver det köper jag lite träd då och då undrar hur det fungerar med växlingsavgifter, betterglobe kör euro innebär det då vid köp på 100.000 dessa kostnader

Preem Masterarcard transaktioner med utländskvaluta 1.5% = 1500kr

Shell Mastercard valutapåslag köp utomlands 2% = 2000kr

Och undrar vidare om man handlar via paypal som har en valutaväxling på upp till 4% om den är kopplad till ett shell mastercard innebär det då att det är shells valutapåspåslag som används, ca 2000kr, eller paypals på ca 4000kr eller är det både och så totalen blir 6000?

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan!

Länken är inte tillgänglig, så kan inte bedöma riskfördelningen dessvärre. Har du läst denna sammanfattning av portföljerna? Där beskrivs risk i olika uppbyggnader, så kanske kan vara en guide.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Växlingsavgifter är en snårig skog, kring detta har Jan svarat tidigare:

Undvika valutaväxlingsavgift

Hälsningar
Elin

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Har också funderat över detta m valutapåslag. La upp ett månadssparande i träd och ser att mitt kort tar 1,8% i valutapåslag. (Norwegian). Ett sätt att slippa är att skaffa Coop mastercard. Finns ngt annat sätt?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-21 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.