RT portföljen: Ombalansering och Månadssparande
Sök:

RT portföljen: Ombalansering och Månadssparande

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adam

ställde för sedan frågan: RT portföljen: Ombalansering och Månadssparande

Hej,

Nu har jag fått tummen ur och investerat ca. 20% av mitt sparande enligt RT portföljen. Det tog emot lite eftersom det handlar om större summor men nu är det gjort.

Har dock lite frågor om hanteringen av portföljen:

(1): Hur ska man tänka när det gäller ombalanseringen? Jag har för mig att Jan skrivit att man ska balansera om ifall en tillgångsdel avviker med mer än ca. 15% mot ett annat, men vad gäller inom tillgångsslagen? Ponera att Sverigeindex helt plötsligt är den största fonden inom AKTIE delen? Ska man även balansera om inom tillgångsdelarna?

(2): När jag lade upp portföljen var det inga större bekymmer att köpa in mig med några hundra tusen men efteråt tänkte jag på att en av ETFerna jag köpte kostar runt 4500-5000 kr och ska utgöra ca. 5% av portföljens värde. Hur gör ni som sparar enligt RT portföljen? Då kan man alltså inte köpa en ny omgång förrän man har 100 000 kr att lägga i?

(3): Tanken är att jag ska ha ca. 75% av mitt sparande i RT portföljen men med tanke på att SEK är en högvolatil valuta och mer än 50% av portföljen handlas i EUR bör man i så fall spara in återstående belopp i 100 000 kr per gång eller ska jag bara köpa för ytterligare 1,1 miljoner kr i ett svep?

(4): Kan ETFer som ”xTrackers Eurozone Government Bond 25+” bli hur dyra som helst eller finns det en gräns för när man splitar på aktierna för att göra månadssparande mer tillgängligt för dom med mindre sparbelopp?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-03 klockan 20:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.