S/P 500 etf
Sök:

S/P 500 etf

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

ställde för sedan frågan: S/P 500 etf

Hej.

Jag har en fråga angående etf:er noterade i andra valutor. Jag är intresserad av att köpa en etf som följer S&P 500 (SXR8) då denna verkar en av få som man fortfarande kan köpa efter nya lagändringen.

Denna skall vara noterad i USD enligt ishares och följer enligt ishares exakt S&P500 indexet. när jag dock jämför fondens utveckling mot index eller motsvarande amerikanska ETF (VOO) på tex Yahoo finance så är dem långt ifrån varandra i avkastning. Jag antar att detta har att göra med valutorna men jag förstår inte varför.

Jag har svårt att förstå vart denna skillnad uppkommer med tanke på att alla skall ha USD som basvaluta och den enda variabeln borde vara sek men den bör jag ju inte se hos yahoo finance?

Har någon lust att förklara för en oförstående själ varför detta sker?

 

Mvh Robert

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Har inget svar för just den ETF du skriver om men bifogar en länk till artikel om valutor och dess påverkan medan jag letar vidare efter vad det kan bero på.

Valutasäkring och valutarisker i investeringar i annan valuta än SEK

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag förstår att det kan skilja sig i avkastningen beroende på vilken valuta man handlar i. Det jag inte förstår är varför 2 fonder som ska följa samma index (S&P 500) som båda handlas i samma valuta skiljer sig så kraftigt. båda dessa borde ge samma resultat för mig fast med valutarisken. Den enda skillnaden är handelsplats vad jag kan se.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    robert

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-21 klockan 19:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.