Såfan livslångt?
Sök:

Såfan livslångt?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kerstin Meiling

ställde för sedan frågan: Såfan livslångt?

Hej!

Är ny här o JB rek att ha Såfan.

Jag har alltså den då ej orkat välja.

Fråga ska jag stanna kvar i Såfan livslångt då den tydligen kompenserar mot räntor vid högre ålder?

Min bank har rek att gå ur Såfan o rek fond m inriktning mot räntebärande papper.

 

Hälsar Förvirrad

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

SÅFAN är ett bra alternativ som rekommenderas ofta, bl.a. på denna blogg. I vilket sammanhang rekommenderade banken detta? Kan vara så att de får extra provision eller rekommenderar egna fonder. Och som du skriver, AP7 Såfa viktar över mer mot räntebärande papper ändå när du närmar dig pensionen.

Hälsningar

Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Såfan är utmärkt. Riktigt vass och billig. Sköter sig själv. Lyssna inte på banken och ha det kvar i Ap 7 Såfan.

Lycka till.

Mvh.jacke77

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-04 klockan 10:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.