Säger du inte mot dig själv? Investerar du i aktier är du förlorare och sedan tipsar du om aktier
Sök:

Säger du inte mot dig själv? Investerar du i aktier är du förlorare och sedan tipsar du om aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Yvonne H.

Den här artikeln publicerades 2017-05-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Säger du inte mot dig själv? Investerar du i aktier är du förlorare och sedan tipsar du om aktier

Hej Jan,

Det jag funderar över är hur din artikel om investering i aktier, på din blogg:

rimmar med din Investeringsspartjänsts, Goda Tider, analyser och investeringstips?  Hänger inte med här.

Hälsningar,
Yvonne

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Yvonne,
Tack för din fråga!

Jag fattar motsägelsen, men jag tror att en del av svaret finner du i den här artikeln:

Jag tror inte i längden på att man kan slå index konsekvent. Det är därför jag har delat upp min portfölj i två delar, och rekommenderar andra som är aktieintresserade att göra samma sak. Det vill säga att ha majoriteten i indexfonder som man inte rör och kanske 10 procent av värdet i en lekportfölj.

De extremt få aktietips jag ger är när marknaden inte är rationell. Det händer nämligen från tid till annan att en aktie blir felprissatt och då kan man utnyttja det. Det här händer dock bara ett par gånger om året och det är ju inget som man kan ha som strategi. Det visar ju inte minst att mitt track-record än så länge är 100 procentigt. Alla har gett vinst om man har följt det som jag har skrivit om. Problemet är att många gånger har tilldelningen blivit extremt liten.

Jag själv är ju inte inblandad i Goda Tiders nyhetsbrev annat än att jag själv är kund och är kompis med några av personerna som driver det. Det ger ofta spänstiga diskussioner då de inte delar min långsiktiga uppfattning eller jag deras. Men där ju det som är spännande. :-)

Hoppas att det var ett svar på din fråga!

Hälsningar,
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Jan, jag förstår att du vill upplysa om riskerna och håller med om att det säkert inte går att slå index konsekvent men det är inte lika med ”investerar du i aktier är du mest sannolikt en förlorare”. Jag är en amatör som passivt månadssparar i aktier och har fördelat potten i olika aktier i mina aktieportföljer de senaste två åren. Jag tittar på medan färgen torkar och har under största delen av tiden haft en tvåsiffrig avkastning. I min fondportfölj har jag bl a Avanza Zero som jag haft lika länge och det är den enda fonden i fondportföljen under samma period som dykt och befunnit sig på tvåsiffrigt minus. Den är uppe på tvåsiffrigt + igen så det jämnar säkert ut sig i det långa loppet. Skulle du av någon anledning tvingas sälja dina fonder under en lågkonjunktur är det stor risk att ha 90% indexfonder, ex vis Avanz Zero, i portföljen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yvonne
 2. Vit pil

  Hälsningar,
  Yvonne

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Yvonne

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-10 klockan 12:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.