Säker investering med avkastning på 4%
Sök:

Säker investering med avkastning på 4%

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonny

ställde för sedan frågan: Säker investering med avkastning på 4%

Hej,

Har ca. 3 000 000 SEK. Är 57år och tänker sluta jobba om 3år.

Summan har jag fått genom investeringar i indexfonder och investmentbolag. Det inte många år kvar tills jag ska börja använda mina investerade pengar så nu vill jag bli lite defensivare i mitt investerande. Om något händer med marknaden och investeringarna reduceras hinner jag inte arbeta upp min portfölj. Hur ska jag placera mina pengar så säkert som möjligt men ändå 3-4% avkastning?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jonny!

Skulle rekommendera dig att kolla upp ”Nybörjarportföljen”, ett lite mer balanserat sparande.

Eller så kan du också kolla på ”RikaTillsammans-portföljen”, en portfölj som placera i flera olika tillgångar för att mer behålla värdet än att maximera vinsten!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jonny,

Jag skulle nog i ditt fall satsat på en mix av olika räntefonder eftersom du ska gå i pension om 3 år.  Sedan kan man ju inte garantera avkastning på 4% men du kommer allafall kunna sova bättre om du kör på räntefonder. Det finns även något avsnitt om räntefonder som kan vara värt att kolla upp.

//Tobias

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Står inte många räntefonder still eller går minus? Vilka ska man satsa på?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mattias
 2. Vit pil

  Här är artikeln om räntefonder!

  Som Mattias säger så går inte räntefonder så bra i en lågräntemiljö, i dom flesta fallen så passar det bättre med sparkonto med ränta där du iaf är garanterad avkastning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Och man plockar ju inte ut hela beloppet samtidigt så tycker 0/100 i räntor är onödigt. Visst att man kan balansera det lite, men i och med att man förhoppningsvis har många år kvar i livet efter 60 så tycker jag att man kan låta pengarna jobba lite till.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-05 klockan 20:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.