Säkerhet
Sök:

Säkerhet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jennie

ställde för sedan frågan: Säkerhet

hej,

pga av en investeringsaffär som avslutades abrupt men där jag redan tagit ett lån på 300 000 med 4200 att betala tillbaka per mån så letar jag nu efter andra sätt att investera och få avkastning på dessa pengar.

Det skall vara så att jag kan betala tillbaka 4200 men oxå få ut en liten vinst. Någon som har tips? jag har kollat runt lite på investeringar i olika fastigheter ? kan det vara något?

Tänker även på tjänster där man kan låna ut pengar men detta känns väldigt osäkert.

mvh jennie

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

För att avgöra vad du har för rimliga alternativ är räntan på ditt lån av stort intresse. Är räntan hög borde lånet betalas tillbaka i första hand.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om jag förstår det rätt så har du alltså kvar dessa 300 000 och funderar på om du kan investera dem för att täcka räntan.

Detta är omöjligt att svara på utan att veta förhållandet mellan amortering och ränta på ditt lån för de 4200 du betalar tillbaka.

Att snabbt fixa en investering som ska täcka räntan låter väldigt riskabelt och att istället betala tillbaka pengarna och ta förlusten är nog i många fall det bästa beslutet.

OBS! detta gäller inte om du bundit upp lånet så att räntekostnaden blir samma oavsett hur fort du betalar tillbaka.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-17 klockan 09:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.