Säkra lågprisfonder
Sök:

Säkra lågprisfonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna Jorde

ställde för sedan frågan: Säkra lågprisfonder

HejFörst vill jag tacka dig  för din innehållsrika  hemsidan och alla tips du delar med dig!!Nu när allt verkar vara på topp tänkte jag lägga sälja av en del fonder och aktier och investera i något som är säkrare.Vad har du för tips när det gäller säkra fonder och lågt pris idag? ( närmar mig pensionen)Med bästa hälsningAnna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det beror på vad du räknar som ”säkra” fonder. Det är ALLTID en risk att investera i fonder. Att man vill dra ned risken för att men t.ex. närmar sig pensionen är inget ovanligt, överlag så brukar man växla över till mer räntefonder och mindre aktiefonder. Vill du bygga upp en portfölj med låg risk som skall ge positiv avkastning oavsett börsklimat så är RIkaTillsammans-portföljen ett alternativ. Den kan du läsa om här:

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Vill man inte ta någon risk alls är det sparkonto med ränta och insättningsgaranti. Ger inte mycket, men på Compricer kan du jämföra och finna det som ger mest iaf.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-02 klockan 13:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.