Säkra mitt PPM innehav
Sök:

Säkra mitt PPM innehav

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Caroline Jönsson

ställde för sedan frågan: Säkra mitt PPM innehav

Hej

Jag skulle vilja ha tips på PPM fond/ er med låg risk att sätta över 70 % av mitt innehav till för att mer eller mindre säkra det tills jag går i pension Juli 2020.

Anki

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anki!

Jag är inte så säker på att det är en bra idé att säkra en så stor andel av PPM redan idag. Du kommer att missa en stor del av en framtida avkastning om du sänker risken för mycket. Pensionstiden är i normalfall ca 20 år och under den tiden hinner pengarna växa i PPM rätt så mycket. Och eftersom PPM är bara en liten del av pensionen är det inte så farligt om det svänger lite.

AP7 aktiefond är en jättebra fond. Jag skulle inte byta den till någon annan. För att minska risken skulle jag i så fall öka andelen räntor.

Ett alternativ skulle kunna vara AP7 Försiktig (med 67% räntor) men jag skulle nog välja AP7 Såfan istället – den sänker ju risken automatiskt ändå ju äldre man blir.

https://www.ap7.se/vart-utbud/ap7-forsiktig/

https://www.ap7.se/

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-28 klockan 10:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂