Säkra upp barnsparandet i händelse av förälders död
Sök:

Säkra upp barnsparandet i händelse av förälders död

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

ställde för sedan frågan: Säkra upp barnsparandet i händelse av förälders död

Hej!

Jag sparar till barnen i en kapitalförsäkring med barnen som förmånstagare. Men nu har jag börjat fundera -om jag avlider, blir pengarna barnens med en förmyndare/god man som ska sköta ekonomin, eller får min make (och barnens pappa) rodda det hela? Hade ju inte tänkt att nån okänd skulle få inflytande…

Min nästa fråga gäller att jag gärna skulle byta till en Lysa fondrobot istället, men då blir det ju investeringssparkonto – i mitt namn. Funderar nu på om vi ändå kan lösa detta minst lika bra med investeringssparkonto och testamente? (Min man har särkullbarn, så vi måste se till att pengar i mitt namn endast går till våra gemensamma barn och inte hamnar hos hans andra barn om jag dör först) Min man är hyfsat ointresserad så en robot skulle också vara perfekt för honom om jag är borta.

Alltså -hur är bästa sättet att se till att en förälder får bestämma över pengar som ska hamna hos barnen i slutändan.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tror det finns en bra artikel om detta på denna blogg.

Fritt ur minnet därifrån så är kapitalet under ~350.000 kr så får föräldern rodda barnens ekonomi. Har barnen större tillgångar så kommer någon slags överförmyndare in.

Är det mer pengar per barn kanske en kapitalförsäkring med maken som förmånstagare är bäst? Dör du före maken så får han pengarna och kan sätta in på en ny kapitalförsäkring med barnet/ eller annan vårdnadshavare som förmånstagare.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-17 klockan 21:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.