Såld fond på ISK?
Sök:

Såld fond på ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Såld fond på ISK?

Hej! Jag har sålt en fond på som legat på ett ISK. Dom pengarna vill jag nu föra över till ett annat ISK på samma bank, men jag har för mig att man ska låta pengarna ligga några dagar på det första ISK pga skatteregler. Stämmer detta? Eller kan jag föra över dom pengarna från ISK1 till ISK2 direkt nu?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Överföringar mellan dina egna ISK är skattefria så du kan överföra när du vill utan att behöva betala extra skatt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Viktor A svarat har detta inget med skatt att göra. Man kan flytta såväl värdepapper som likvider mellan sina ISK utan att det utlöser beskattning.

Däremot är det så att för många värdepapper gäller att det finns två likviddagar innan man kan ta ut pengarna från kontot efter försäljning. Om detta påverkar flytt mellan två egna ISK vet jag dock inte. Det är nog bäst att kontrollera med kundtjänst vad som gäller.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-02 klockan 10:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.