Sälja AB och minimera skatt
Sök:

Sälja AB och minimera skatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Sälja AB och minimera skatt

Hej!

Jag äger idag 50% av ett AB med två verksamheter. En av dessa flyttas över till ett dotterbolag vid årsskiftet. Jag har bestämt mig för att lämna verksamheten, och sälja av mitt innehav i AB. Bolagsvärdering är bokad till Januari 2018, och jag ämnar att lämna senast hösten 2018.

Jag har två frågor kring detta.

1) Hur minimerar jag skatt på de pengar som kommer till mig vid en försäljning? Och vilken skatt ska jag räkna med att få betala?

och 2) Hur placerar/investerar/förvarar jag pengarna på bästa sätt för att få dessa att växa till sig kortsiktigt, med en horisont på 3-5 år, och minskar en ev. skattesmäll när jag återinvesterar i egen verksamhet?

Det rör sig om ca. 1.5M. Jag har inget behov av pengarna i dagsläget, men kommer troligen starta en ny verksamhet om 5 år.

En tredje fråga: Finns det något jag redan nu kan göra för att maximera vad jag kan tänkas få ut av affären?

Tack för en underbart informativ och lärorik sida.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-04 klockan 21:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.