Sälja aktier för att ta hem vinst
Sök:

Sälja aktier för att ta hem vinst

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Kristin

ställde för sedan frågan: Sälja aktier för att ta hem vinst

Jag sålde av aktier i ett bolag utifrån den vinst som

jag gjort sedan köpet. Kanske ett feltänk eftersom jag då får färre aktier kvar.

Några reflektioner på detta?

tacksam för svar.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Ann-Kristin!

Det är aldrig fel att sälja av en vinst om man tycker att en ombalansering i portföljen behövs då det innehavet kan ha blivit för stort. Men man ska även fundera innan man gör en försäljning, om man tycker att något har ändrats i bolaget eller i värderingen och därför vill man sälja. Känns bolaget fortfarande attraktivt så kanske det inte är läge att sälja?

Man kan kolla på Spiltan t.ex där Paradox är/har varit över 70% av deras portfölj, ”Let your winners run” har dom använt där, även om dom däremot har sålt små delar av innehavet vid några tillfällen. Detta har visat sig fungera för dom i detta fallet, finns däremot andra som har behållt innehav i t.ex Fingerprint Cards och har förlorat all vinst man hade.

Oftast är det svåraste med aktier att sälja.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-05 klockan 10:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.