Sälja av AF tll ISK
Sök:

Sälja av AF tll ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Sälja av AF tll ISK

Hej har en fråga.

Har satt mig in lite mer i fonder och aktier mer på senare tid och har ett AF just nu med 0,56% procent i förvaltnings avgift så ganska hög, Så jag tänkte fördela riskspridningen på 3 olika fonder med lägre förvaltningsavgift.

har sett att man ska sälja av innan årsskiftet för att inte bli dubbelskattad men det är försent nu.

Min fråga till er är, är det värt att investera de 30% av vinsten man blir beskattad när man säljer av från ett AF under året för att sedan ta ut dem från ISK kontot när det är dags för nästa deklaration.

är detta ens möjligt?

Tacksam för hjälp

/ en rookie

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin!

Svår fråga, att det är värt att investera den delen kan du nog aldrig veta innan, beror såklart på hur utvecklingen blir på dina nya investeringar.
Du skulle kunna förlora en stor del pengar på detta och va tvungen att sälja ännu mer än vad vinsten var i början för att sedan betala skatten, jag hade inte lagt in sådana pengar på börsen utan istället lagt dom på ett räntekonto och inväntat skatten, men det beror ju såklart på din egen risknivå och hur stor summa det handlar om?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-30 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.