Sälja av alla gamla fonder?
Sök:

Sälja av alla gamla fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Sälja av alla gamla fonder?

Hej alla!

Jag har ca 600 000 kr i traditionellt fondsparande hos Swedbank (ej ISK). Det är aktiefonder inom bl.a. småbolag, Indien, Kina, USA etc, men gemensamt för alla är de relativt höga avgifterna; i snitt ca 1.6-1.8 %.

Min fråga är nu: bör jag sälja av fonderna, ta skattesmällen för vinsterna, för att sedan lägga allt i billigare alternativ (indexfonder) i mitt ISK?

Tacksam för alla svar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Yes, gott att du vill ta tag i detta. Det kan kännas hårt att skatta 30% nu men på sikt kommer du att tjäna på det genom att investera i billiga indexfonder. Ja, jag tycker att du ska sälja alla dyra Swedbankfonder, betala skatt och köp billiga indexfonder.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret!
  Hur ser du (och andra) på att jag genomför dessa transaktioner nu när det är lite oroligt, men prat om handelskrig och dylikt? Köra på eller vänta tills det lugnat sig lite?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det lönar sig att byta till ISK. Jag rekommenderar att du kollar denna artikeln, jag får samma resultat när jag själv räknade på mina gamla dyra depåfonder:

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret!
  Intressant artikel och fascinerande/skrämmande att detta inte är vida känt. Har många bekanta som tror att det är ”för sent” att spara i ISK.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-02 klockan 13:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.