sälja av amerikanska aktier och flytta till ISK/KF i Sverige och återinvestera i samma aktie
Sök:

sälja av amerikanska aktier och flytta till ISK/KF i Sverige och återinvestera i samma aktie

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: sälja av amerikanska aktier och flytta till ISK/KF i Sverige och återinvestera i samma aktie

Hej,

Jag är anställd via ett amerikanskt företag där jag får ett antal aktier varje år (bosatt i Sverige, och svensk medborgare). Jag skattar närmare 59% (i relation till total kompensation), och säljer automatiskt aktier för att täcka skatten när aktierna väl kommer under mitt ägarskap (en gång om året).

Därefter måste jag skatta cirka 30% svensk skatt på vinsten på dessa aktier när jag väljer säljer dessa. Jag undrar om det finns ett smartare sätt placera det kapital jag får tillgång till genom dessa aktier, exempelvis att sälja av dessa aktier direkt när jag får tillgång till dem (ta 59% skatten, + eventuell vinstskatt) och flytta kapitalet till avanza och investera i samma aktie under ett ISK eller kapitalförsäkring? Tar gärna emot råd eller tips på hur jag bör tänka, räkna för att bättre förstå om det är mer lönsamt på detta sätt.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-28 klockan 21:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.