Sälja av Avanza för att byta till LYSA
Sök:

Sälja av Avanza för att byta till LYSA

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Klas

ställde för sedan frågan: Sälja av Avanza för att byta till LYSA

Hej,

Jag är på väg att sälja av alla ISK-hinkar på Avanza för att istället lägga in allt i LYSA. Har kört efter fyra hinkar ett tag på avanza och ska sätta upp ”samma” på LYSA.

Inser dock att många fonder tar tid att sälja och ett sådant här byte lär ta 2-3 veckor innan allt är sålt/köpt. Känner att det är en risk att sitta utanför marknaden nu när det svänger så mycket.

Vad tycker ni, ska man sälja av lite i taget eller vänta helt och hållet?

Osäker på vilken strategi man ska köra….?

/K

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Klas!

Om du vill göra detta byte nu så skulle iaf jag ha flyttat en del i taget för att inte ligga utanför marknaden med för mycket kapital.
Det kommer nog vara volatilt ett bra tag till och om du inte vill riskera någon stor miss så kan du lika gärna vänta ett tag med denna flytten, portföljerna är likvärda så du förlorar inget på att vänta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-07 klockan 19:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.