Sälja av fonder och aktier inför bostadsköp i december
Sök:

Sälja av fonder och aktier inför bostadsköp i december

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim

Den här artikeln publicerades 2017-11-20 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Sälja av fonder och aktier inför bostadsköp i december

Goddag!

Jag ska köpa bostadsrätt med planerat tillträde den 20 december 2017, vilket kräver en kontantinsats på 700 000 kr. Jag har i nuläget tillgångarna i form av fonder och aktier på ISK- konto som jag sparat ihop de senaste 5 åren. Det känns olustigt att sälja av så mycket inom kort varsel och inte etappvis över längre tid på grund av svängningarna i börsen, men jag får anpassa mig efter läget helt enkelt. Är det någon som har tips på hur jag kan lösa försäljningen på bästa sätt efter rådande omständigheter? Är slutet av december vanligtvis en bra tid att sälja? Ska jag vänta och sälja allt på en gång då eller försöka att sälja av i flera etapper fram tills tillträdesdatumet?

Vänligen, J

Det finns 1 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Hej!

Sälj på en gång för att inte riskera ett ras på börsen lagom tills du behöver pengarna. Pengar som ska användas inom kort är det väldigt riskabelt att ha på börsen.

Börsen ligger kring rekordnivåer nu, så det är inget dåligt läge att sälja.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-20 klockan 16:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.