Sälja av kapitalförsäkring eller behålla?
Sök:

Sälja av kapitalförsäkring eller behålla?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Claes

ställde för sedan frågan: Sälja av kapitalförsäkring eller behålla?

Hej!

Jag har sedan 3 år tillbaka en traditionell kapitalförsäkring i Skandia.

Kostnad för denna är 0,5 i avgift + 0.035 på försäkringskapitalet/år.

Efter att ha börjat intressera mig desto mer för privatekonomi senaste åren har jag insett att kapitalförsäkringar i storbankerna inte är något att ha och pensionssparar idag via Lysa/Globalportföljen ist.

Kan det trots återköpsavgift på 5% av kapitalet (strax över 40 000:-idag) ändå vara värt att sälja av kapitalförsäkringen i Skandia och flytta över återstående kapital till globalportföljen exempelvis?

Tacksam för lite tankar.

//Claes

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Claes!

Beror nog helt på tidshorisonten, har inte räknat på det själv nu men om du har en väldigt lång tidshorisont så borde du gynnas av en flytt då avgiften kommer att äta upp en stor del av kapitalet på lång sikt.

5% på 40k blir 2000kr, det är inte mycket pengar på lång sikt.
Tänk dig istället en extra avgift på 0.5% på större summor som 1 miljon, då har du en extra avgift på 5000kr om året.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för bra input!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Claes

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-21 klockan 20:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.