Sälja av lite guld?
Sök:

Sälja av lite guld?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Agaton

ställde för sedan frågan: Sälja av lite guld?

Hej!

Jag har både guld i fysisk form och via ETF:en SPDR Gold Fund. Eftersom värdet på guld har gått upp ganska mycket på sistone, funderar jag så smått på att möjligen sälja av lite grann – och då i praktiken ETF:en. Kan detta vara en god idé, eller tror de flesta sakkunniga att guldet kommer att fortsätta att gå upp? Vore mycket tacksam för respons, då detta vållar mig lite huvudbry. Min ETF är upp 30 % sedan köp, för övrigt. Det fysiska guldet kommer jag sannolikt behålla väldigt länge.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du har en viss del av din portfölj i guld, varför ska du då sälja bara för att det har gått bra en viss period? Då börjar det mer bli att du spekulerar i hur du maximerar din vinst och dom flesta brukar förlora pengar på att hålla på så.

Om du verkligen känner att du vill sänka din exponering mot guld så rekommenderar jag att du gör en vanlig hederlig ombalansering så att du får tillbaka din portfölj till ursprungsfördelningen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-28 klockan 21:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.