Sälja av min Swedbank robur action nu? (Rädda det som räddas kan)
Sök:

Sälja av min Swedbank robur action nu? (Rädda det som räddas kan)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Coo

ställde för sedan frågan: Sälja av min Swedbank robur action nu? (Rädda det som räddas kan)

Har 400 000kr swedbank robur action som nu sjunker för varje dag. Låg ca 20 000 plus för ett tag sedan och ligger nu back. Ångrar att jag inte tog ut den vinsten. Är det rätt tänkt? Nu börjar jag bli orolig för nedgången så min fråga är om jag bör sälja och sätta pengarna på sparkonto eller bör jag ha is i magen och låta det vara kvar? Dessa pengar är långsiktigt och jag behöver dem inte på 10-15år. Har stort sparande i olika sparkonton vid sidan om. Lite små aktier och fonder hos Avanza också så dessa 400 000 är inte mitt enda sparande. Vad är ditt råd?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den är lite onödigt dyr, kanske. Det är en anledning till att sälja för att köpa en billig global indexfond istället.

Men aktiemarknaden som sådan ska man vara inne i på lång sikt, precis som du planerar. Då spelar inte tillfälliga nedgångar på något år eller två en så himla stor roll. Det är sådant som händer. Tänk dig att allt du har på aktiemarknaden kan tappa halva värdet på kort sikt som sedan tar ca 10 år att tjäna tillbaka. Om du säljer när det tappat i värde så kommer du aldrig tjäna tillbaka pengarna! Sitt still i båten och håll dig till din långsiktiga plan.

Ha is i magen. Och hitta en billigare fond. Om du vill ligga kvar hos Swedbank så har de Swedbank Robur Access Global som är en billig global indexfond. Du har även Swedbank Robur Access Mix som liknar den du har men istället för dyr aktiv förvaltning följer de Sverigeindex i aktiedelen. Annars är ju Avanza Global min favoritfond eftersom den är så billig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Visst, om man kan tajma marknaden.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 2. Vit pil

  Ja, de som försökte tima marknaden och sålde efter Brexit och efter Trumps seger gjorde ju inte helt rätt……

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-27 klockan 13:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.