Sälja depå med dyra fondavgifter och köpa vad i ISK?
Sök:

Sälja depå med dyra fondavgifter och köpa vad i ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Caroline

ställde för sedan frågan: Sälja depå med dyra fondavgifter och köpa vad i ISK?

Hej,

Hoppas jag kan få hjälp med hur jag ska tänka. Har en aktiedepåfond på bank som stått i 10-15 år och genererat 120′ i vinst från en insättning på 60’000, alltså totalt 180’000 där idag. Depån består av dyra aktiefonder med avgifter på 1,5-1,75% vilket jag hävdar är alldeles för dyrt (jag har upptäckt detta först nu). Antar att jag bör sälja av detta dyra innehav, bita i sura äpplet och betala reavinsten (36’000) och sen sätta pengarna i t ex billig långsiktig indexfond på Avanza (ISK)? Sparandet är långsiktigt på 10-15 år sikt minst. Tips på annan placering om jag säljer av?

Tack för tips o råd från er som kan :)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej kör länsförsäkringar global indexnära. Köp in amf räntefond mix om du vill ta lite mindre risk, t.ex. 60/40.

Annars kan du köra allt i LYSA.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Givetvis ISK.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Aen
 2. Vit pil

  Tack, jag antar att det gäller att sälja av så snart som möjligt? Hur bör dessa 144.000 (180′ minus 36′ reavinstskatt) placeras? På ett bräda (vid ett tillfälle) känns lite vanskligt, ska jag portionera ut i månadsvisa omgångar från kontot till ett ISK? Jag är inte bekant med LYSA men fondrobot låter eftersom jag har begränsad erfarenhet av allt detta. Kör annars barnspar och månadsspar på Avanza.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Caroline
 3. Vit pil

  Menar ”fondrobot låter bekvämt” (ord föll bort) i meningen ovan :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Caroline

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-18 klockan 19:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.