Sälja eller behålla blandfond
Sök:

Sälja eller behålla blandfond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ann-Christin Karlsson

ställde för sedan frågan: Sälja eller behålla blandfond

Har under mer än 10 år ett innehav i Nordea Futura som är en blandfond. Jag har en orealiserad kapitalvinst på 140 tkr. Fonden har presterat lägre än index. Sparandet är långsiktigt dvs längre än 10 år. Min fråga är om jag ska sälja fonden, betala skatt och placera i nya värdepapper via ISK-konto?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att den presterat sämre än index är helt naturligt eftersom du haft den i över 10 år då den innehåller mycket räntor.

Sen är den dyr också.

Ja du skall byta. Helst redan igår…

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Varför är det naturligt att den utvecklats sämre än index och vad har innehavstiden för betydelse i sammanhanget? Utgår från att jämförelseindex är relevant!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan
 2. Vit pil

  Frågan är väl om vilket index som Ann-Christin har använt för att jämföra mot fonden?
  Att jämföra med t.ex SIXRX eller MSCI World blir väldigt fel, så måste vara ett index med samma förutsättningar som fonden för att det ska bli rätt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

ISK hos lysa. På direkten.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-06 klockan 15:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.