Sälja eller behålla en kategorifond
Sök:

Sälja eller behålla en kategorifond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Göran Andersson

ställde för sedan frågan: Sälja eller behålla en kategorifond

Hej och tack för ett bra forum!

Jag har under minst femton år sparat en liten summa varje månad i SEB´s läkemedelfond utan en tanke eller kunskap om detta med avgifter eller annat som man kanske behöver ta hänsyn till för att optimera sitt sparande. Försöker nu på olika sätt bättra mej på den punkten, bland annat genom att ställa frågor. Här kommer ett par.

Fråga 1. Var det ett bra val av fond historiskt sett?

Fråga 2: Om inte, vad hade varit bättre ett bättre val inom kategorin läkemedel?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Läs gärna artikeln:

Där framkommer det varför jag inte är en stort fan av branschfonder. Det som enligt forskningen ger bäst chans framåt är en bred, billig, passiv global portfölj. Antingen som du gör via t.ex. Avanza/Nordnet (annonslänk) eller som vi rekommenderar via fondroboten Lysa (annonslänk).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok, tack för svar jag förstår vad du menar. Frågan var väl kanske mera ställd utifrån ”hur tokigt var det här då?” Har nu gjort jämförelse med Länsförsäkringars Global Indexnära och inser att det kanske funnits bättre val. En följdfråga. Jag har nyligen börjat intressera mig för mitt sparande och försöker läsa på. Något jag fortfarande är osäker på är:
  – hur jag ska tolka en fonds avgifter, finns oftast fler angivna?
  – När en fond presenteras i en graf, är den alltid presenterad efter att avgifterna dragits?
  – Var kan jag lära mej mer om hur jag tolkar det jag ser vid jämförelser av fonder i en grafdiagram?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Göran Andersson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-04 klockan 14:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.