Sälja eller behålla kapitalförsäkring
Sök:

Sälja eller behålla kapitalförsäkring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Sälja eller behålla kapitalförsäkring

Hej.

Jag har cirka 80 000 kr i en gamla liv kapitalförsäkring. De har gett 10% i ränteutdelning under de senaste åren. Nu fick jag meddelande om att de drar ner till ingen ränteutdelning alls. Jag har sett denna kapitalförsäkring som en lågriskplacering i mitt sparande men kanske dags att tänka om i och med detta? Kanske bygga på min globala portfåtölj? Eller tror du/ni att det kan ändra sig och ge bra ränteutdelning inom det närmsta?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

För långsiktigt sparande, så som pension, hade jag absolut föredragit ”Globala Barnportföljen”.

Aktier är det som har avkastat bäst på lång sikt, visst historisk avkastning är ingen garanti för framtiden, men bolag driver utvecklingen i världen framåt och därav ekonomin.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-04 klockan 22:00 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.