Sälja eller behålla
Sök:

Sälja eller behålla

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jessika

ställde för sedan frågan: Sälja eller behålla

Jag har nyss hittat Rika Tillsammans och det är en riktig ögonöppnare! Tack!Jag har investerat i fonder i många år min bank, en traditionell sådan, men aldrig tänkt på avgifterna. Nu ser jag att flertalet fonder har avgifter mellan 1,25 och 2,4%. Jag blir mörkrädd!min fråga gäller hur jag bör tänka runt detta innehav. Skall jag sälja av allt, ca 300 000kr, och placera i fonder med lägre avgifter( funderar på att sätta upp nytt sparande enligt Globala barnportföljen). Eller skall jag låta befintliga investeringar; hela eller delar ligga kvar?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kul att du också hittat hit!

Du bör sälja det innehavet och sätta upp ett nytt sparande (t.ex. enligt Globala barnportföljen).

En sak som jag tycker fungerar bra för att undvika att ligga kvar i gamla fonder och aktier är att fundera över följande. Om du istället för att ha de dyra fonderna värda 300 000kr har 300 000kr på konto för att köpa vad som helst, vad hade du köpt? Om svaret är någonting annat är de dyra fonderna så bör du sälja. Detta är en bra fråga att ställa sig regelbundet gällande sitt sparande och kanke även andra delar i livet.

Charlie Söderberg har sagt att han och hans fru årligen ställer sig själva frågan om de vill fortsätta leva tillsammans. Det kan såklart ses som lite extremt men det är en kul tanke tycker jag för att utmana sina egna rutiner och ta aktiva beslut.

De berör en del kring de här tänket i avsnitten om 12 misstag.
https://rikatillsammans.se/misstag-i-sparande-del1/
https://rikatillsammans.se/vanliga-misstag-privatekonomi/

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-26 klockan 09:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.