Sälja eller inte?
Sök:

Sälja eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Amanda

ställde för sedan frågan: Sälja eller inte?

Hej!

Jag har pengar sparade i en fond sedan länge. Jag har hela tiden tänkta att jag vill använda pengarna som en del i en kontantinsatts till en lägenhet. Det betyder att jag vill använda pengarna inom ca 4 år. Fonden har gått väldigt bra och jag undrar därför om jag borde sälja andelarna nu, innan börsen eventuellt går ner, eftersom vi befinner oss i en högkonjungtur.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om det är en aktiefond så skulle jag rekommendera att du börjar ta ut pengarna, det kan du göra bitvis istället för i en klumpsumma också. Just aktier/aktierfonder rekommenderas för lång sikt dvs 5+ år pga risken så du tänker rätt. Du skulle kunna placera dessa pengar i en räntefond eller på ett sparkonto med insättningsgaranti inför köpet, lägre risk och så får man en liten tillväxt i alla fall. På Compricer kan du jämföra sparkonton och se var det är bäst ränta.

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-16 klockan 18:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.