Sälja eller lite?
Sök:

Sälja eller lite?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Sälja eller lite?

Enligt nyheter har börsen stabilisterats en aning men det är ju fortfarande osäkert. Jag som sitter på en 40/60 split och tänkt använda pengarna om ca 2-3 år, bör jag sälja eller stanna kvar? Jag har Gått från ca 13% till 6% i skrivande stund.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Pengar du ska ha så snart borde inte sitta på börsen alls om du blir ledsen av en nedgång. En tumregel är att pengar med en horisont på 10+ år passar på börsen eftersom man oftast hinner tjäna tillbaka en nedgång. Kortare horisont är inte lika säkert därför bör man växla över tilö tryggare sparformer, vilket du till viss del har gjort.

Jag brukar se det som att pengarna på aktiemarknaden kan tappa 50% av sitt värde som det sedan tar 10 år att tjäna tillbaka. Det är där jag håller mina förväntningar. Kan jag inte acceptera det så säljer jag aktiedelen.

Det är den här utgångspunkten du ska ha. Föeslk inte tänka att du kan ”tjäna tillbaka” de pengar som du förlorat de senaste dagarna på kortare tid än 10 år. Det kan hända, givetvis! Börsen kan gå upp redan i eftermiddag! Men det vet vi inget om. Därför ska du hantera dina investeringar beroende på din riskvilja och på hur lång tidshorisont du har.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-12 klockan 08:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.