Sälja fond som har gått dåligt senaste åren
Sök:

Sälja fond som har gått dåligt senaste åren

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Felix Jansson

ställde för sedan frågan: Sälja fond som har gått dåligt senaste åren

Hej! Jag gjorde en portfölj enligt din nybörjarportfölj och då köpte jag andelar i fonden Swedband Robur Penningmarknadsfond. Men jag ser nu att den har gått minus de senaste åren och jag funderar på att byta ut fonden mot en annan. Hur resonerar du, eftersom du ändå har valt den fonden? Ska jag ha kvar den istället? Den går ju inte mycket minus, men det känns lönlöst att ha kvar den om den bara ska gå minus.

Mvh

Felix Jansson

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vill man ha andra korta räntefonder så är Spiltan Räntefond Sverige ett alternativ som inte gått minus de senaste åren trots ränteläget. Sedan så kommer inga räntefonder gå superbra så längre läget ser ut som det går i ekonomin, de gynnas inte av nuvarande faktorer men man kan alltid söka det bästa alternativet.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-14 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.