Sälja fonder när börsen går ner?
Sök:

Sälja fonder när börsen går ner?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sara

ställde för sedan frågan: Sälja fonder när börsen går ner?

Jag har en fond med ganska mycket pengar som jag ser går långsamt ner hela tiden, ska man våga ha den kvar genom en eventuell börskrasch eller bör man sälja den idag?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du får ställa dig själv följande frågor.

Vad är syftet med investeringen?

behöver jag pengarna inom 5 år?

tror jag långsiktigt på underliggande?

 

om du är rädd så har du kanske för mycket pengar på börsen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Sara!

Tycker att du ska läsa dessa artiklar om portföljer, för att lära dig om hur du kan placera pengarna.
Känns som att du har lite för hög risk då du reagerar på att det går ned och du vill göra något åt det. Länkar någr artiklar nedan:

RikaTillsammans-portföljen – en portfölj för alla väder

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-05 klockan 11:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.