Sälja fonder och starta upp nya portföljer
Sök:

Sälja fonder och starta upp nya portföljer

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Sälja fonder och starta upp nya portföljer

Hej!

Har ca 150 00 kr i två st portföljer som banken rådgett mig. Förstår nu efter att införskaffat mig kunskap att de är lite mellanmjölk. Kommer inte ge vidare avkastning. Är det läge att sälja av allt nu och göra om sitt sparande? Tänker bara ha kvar en liten del i den banken.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker du ska ditt långsiktiga sparande på ett ISK-konto, hos t.ex. Avanza eller Nordnet.

Det är inte fel att sälja av och flytta till en annan bank eller annat konto.

Om du vill kan du ju göra det i etapper, lite då och då. Eller så slutar du nyspara hos den gamla banken och börjar nyspara på den nya banken.

Efter ett tag när du provat den nya banken kan du flytta över mer och mer av ditt gamla sparande dit.

Ibland kan det vara utbudet hos banken som gör att man gillar den. Ibland kan det vara tekniken, kundservicen, villkoren, eller något annat. Mitt råd är att prova en ny bank. Blir du inte helt nöjd med den, så provar du helt enkelt en till. Lycka till.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla!

Tycker absolut du borde byta bank och ta tag i ditt egna sparande!

Läs gärna lite artiklar som Jan har skrivit för att komma igång själv:

Återkom gärna sen om det dyker upp några fler frågor!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tycker jag har bra koll nu på vilken strategi jag sak ha. Bara att ta steget och sälja av, men fattar inte när det är läge. Alla mina fonder har gått + hittills.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 2. Vit pil

  Du skulle kunna sälja av det i omgångar så slipper du fundera ut ett perfekt läge, kör det uppdelat i t.ex 4 omgångar så kommer du inte påverkas så mycket av en flytt.

  Eller så byter du till en billig Globalfond på din nuvarande bank som finns tillgänglig på Avanza, sedan utför du en ISK-flytt som du kan göra direkt på Avanzas hemsida. Då kommer allt att flyttlasset automatiskt, väl där kan du fördela upp sparandet som du vill!

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 3. Vit pil

  Ok och hur lång tidsintervall när det gäller sälja av i omgångar? 4 ggr på en månad? 4 ggr på ett år?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Timén
 4. Vit pil

  Det är nog helt individuellt, svårt att säga någon speciell tidshorisont, men inte än längre tid än 4ggr på en månad iaf.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-13 klockan 10:28 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.