Sälja fonder på ips
Sök:

Sälja fonder på ips

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Sälja fonder på ips

Hej!

finns det någon nackdel med att sälja av en fond på mitt ips, och bara låta pengarna ligga kvar där oinvestererade? Förutom chans till avkastning alltså.

De går ej att ta ut eller flytta till isk.

Tack för all hjälp från denna sida🙏😊

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Att köpa och sälja inom ett IPS går alldeles utmärkt. Är du väldigt nära pensionsåldern så kan kanske en viss likviditet till och med vara bra. Har du långt kvar till pensionen bör du nog vara fullinvesterad.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Mats!

Se ditt IPS sparande som du hade gjort med vanligt sparande på ISK.

Om du vill minska risken, så kan du göra det där också, såklart beroende på tidshorisont till pension.
Börjar du ha mindre än 10 år kvar, så skulle jag rekommendera att sänka risken lite.
Om du har över 10 år kvar, så skulle jag säga ligg fullinvesterad.

Hoppas du har fått svar på din fråga!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-16 klockan 05:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂