Sälja fonder
Sök:

Sälja fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer

ställde för sedan frågan: Sälja fonder

Hej!

Det är så att jag är ny på det här med att köpa fonder. Tidigare har jag haft mycket pengar skvalpande på mitt vanliga bankkonto, men fick höra från folk runt om att jag borde köpa fonder. Jag startade då ett ISK-konto och köpte fonder utan att ha läst på så mycket innan. Resultatet blev att jag köpte fonder med hög förvaltningsavgift, 1,5 till 1,85 %. Fonderna är Handelsbankens AsienTema, Kinafond och Hållbar Energi. Jag köpte i början av sommaren och de har nu gått ner nästan 10 %. Har sedan dess försökt läsa på lite mer och lyssnade nu på ert podd-avsnitt om tolv misstag vid sparande. Där är ett exempel på misstag att man inte säljer när värdet går ner. Samtidigt har hört från andra att jag borde behålla eftersom det nog kommer gå upp. Jag vill ha ett långsiktigt sparande och har inget problem med att vänta 10 år på att sälja.

Det jag undrar nu är hur jag ska tänka kring att sälja eller behålla.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det är upprörande om en banktjänstemän på SHB ger en nybörjare rådet att köpa fonder till skyhöga kostnader och till hög risk.

Fonderna kommer säkert att så småningom gå upp igen, men själv hade jag sålt av och återinvesteras i fonder med lägre riskprofil och betydligt lägre avgifter.

Läs Jans utmärkta artikel om Bästa fonderna 2018! Du bör även allvarligt överväga att byta bank.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-03 klockan 18:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.